Optimalisatie van Service Management met ITIL4 en Innovatie

De dienst “Integrale Service Management met ITIL4 en Innovatie” richt zich op het optimaliseren van service management binnen een organisatie. Door het gebruik van moderne technologieën zoals AI, automatisering en data-analyse, worden processen efficiënter en effectiever uitgevoerd. De dienst combineert de principes van modern service management met de richtlijnen van ITIL4 en stelt de organisatie in staat om klantbehoeften te identificeren en te vertalen naar een serviceportfolio. De implementatie van service managementprocessen volgens ITIL4, gecombineerd met innovatieve technologieën, zorgt voor een efficiënte en effectieve aanpak voor incidentenmanagement, verandermanagement en capaciteitsmanagement. Service niveaus worden vastgesteld en er wordt continu gezocht naar verbeteringen, met als doel de klanttevredenheid te verhogen. Dit alles wordt uitgevoerd met een sterke focus op empowerment van het personeel, zodat iedereen binnen de organisatie in staat is om bij te dragen aan de verbetering van de serviceverlening door het gebruik van innovatieve technologieën. 

De dienst bestaat uit verschillende onderdelen: 

 • Definiëren van klantbehoeften: Beginnen met het identificeren van de klantbehoeften en begrijpen hoe deze veranderen. Dit helpt bij het bepalen van de diensten die moeten worden geleverd en hoe deze het beste kunnen worden geleverd. 
 • Ontwikkelen van een serviceportfolio: Creëren van een portfolio van diensten die aan de klantbehoeften voldoen, waaronder beschikbaarheid, kosten, service niveaus en risico’s. 
 • Implementeren van service managementprocessen: Zorgen voor een goede implementatie van service managementprocessen zoals incidenten management, verandermanagement en capaciteitsmanagement 
 • Bepalen van service niveaus: Bepalen van de service niveaus die nodig zijn om de klantbehoeften te voldoen en afstemmen met de verwachtingen van de klanten. 
 • Continu verbeteren: Continu evalueren van de prestaties van de diensten en zoeken naar manieren om de dienstverlening te verbeteren. 
 • Empowerment van het personeel: Zorgen dat het personeel de juiste tools, kennis en autonomie krijgt om de service managementproces efficiënt en effectief uit te voeren. Dit kan leiden tot een hogere medewerkerstevredenheid en verhoogde klanttevredenheid. 

Deliverables: 

 1. Maturity scan/ assessment 
 2. Een analyse van de huidige situatie, waarin klantbehoeften en verwachtingen worden geïdentificeerd en geanalyseerd 
 3. Een serviceportfolio, waarin beschikbaarheid, kosten, service niveaus en risico’s van de diensten worden opgenomen. 
 4. Een implementatieplan voor service managementprocessen volgens ITIL4, waarmee incidenten management, verandermanagement en capaciteitsmanagement efficiënt en effectief worden aangepakt 
 5. Een plan voor het bepalen en monitoren van service niveaus, waarmee de verwachtingen van de klanten worden gewaarborgd. 
 6. Ondersteuning bij het implementeren van innovaties en nieuwe technologieën zoals AI, automatisering en data-analyse, om efficiënter en effectiever te werken. 
 7. Begeleiding en advies over empowerment en training van het personeel om bij te dragen aan de verbetering van de serviceverlening 
 8. KPI’s en metrics die de prestaties van de diensten meten en de continu verbeteringen helpen aan te tonen. 
 9. De continu begeleiding en ondersteuning bij het verbeteren van de service-verlening. 

Neem contact met ons op

Vragen, samenwerken of suggesties? Vul het contactformulier in of mail ons naar info@weknowtice.com