Modern Service Management​

Introductie

Modern Service Management (MSM) is een benadering die Microsoft heeft toegepast om ITSM relevant te maken in een Cloud wereld. Modern Service Management biedt kaders en richting over het gebruik van Cloud mogelijkheden en implementaties in de public Cloud.

MSM erkent daarin de volgende scenario’s:

  • Lever toegevoegde waarde

Voor organisaties is het van belang om bedrijfswaarde te creëren. De public Cloud is aantrekkelijk voor organisties die flexibel en behendig willen zijn om continue te blijven innoveren.

Daar staat tegenover dat IT moet meebewegen om te profiteren van wat de public Cloud te bieden heeft. Denk hierbij aan de automatisering, zelfbediening en het snel kunnen uitvoeren van implementaties. De bestaande operationele werkwijzen in een on-premises (Lokale) IT omgeving zijn vaak niet flexibel en behendig genoeg om bedrijfswaarde te creëren die de public Cloud wel kan bieden.

  • Design Led

Voorkom onderbreking van services en onvoorspelbare resultaten. Het uitvoeren van nieuwe updates zullen eerst in een acceptatie omgeving uitgevoerd moeten worden voordat de nieuwe updates doorgevoerd worden in de productieomgeving.​​

  • Minimaliseer handmatige handelingen

Om de wendbaarheid van de Cloud te maximaliseren en fouten te minimaliseren moeten handmatige activiteiten en interventies zoveel mogelijk worden voorkomen.

De veerkracht die nodig is om Cloud activiteiten te beheren en uit te voeren vereist dat organisaties blijven investeren in het automatisering van handmatige handelingen.

Waarom MSM?

Verouderde werkwijzen en benaderingen slaagden er vaak niet in om resultaten te bereiken die door het bedrijf werden geëist. De snelheid van het bedrijfsleven vereist behendigheid, innovatie, opportuniteit en, kwaliteit. Vaak kan de traditionele IT organisatie deze snelheid van veranderingen en niveau van de vraag niet ondersteunen.

Modern Service Management helpt de rol van IT in de organisatie opnieuw te definiëren en laat zien hoe deze rol wordt getransformeerd met behulp van public Cloud. Cloud vormt een kans voor IT om een flexibele en kosteneffectieve manier te creëren om IT-services te leveren en tegelijkertijd de voordelen van public Cloud services aan business units te bieden.

Neem contact met ons op

Vragen, samenwerken of suggesties? Vul het contactformulier in of mail ons naar info@weknowtice.com