Consolideren

Voordat we de bestaande lokale omgeving verbinden met de Cloud (Microsoft 365 / Azure) omgeving, moeten we ervoor zorgen dat de huidige omgeving aan alle randvoorwaarden voldoet. Als we de factoren die de transitie kunnen vertragen niet tijdig oppakken kunnen er problemen ontstaan.   

Een van de mogelijke problemen is dat de bestaande identiteiten niet voldoen aan de Cloud voorwaarden en best-practices, wat kan leiden tot problemen met inloggen om toegang te krijgen tot de Cloud diensten.

Een ander mogelijk probleem is een slecht functionerend netwerk (connectiviteit), wat kan resulteren in een slechte prestatie van de Microsoft clouddiensten en daarmee een slechte gebruikerservaring kan opleveren.

Ook kan er data op netwerkschijven aanwezig zijn die niet voldoen aan de randvoorwaarden of beleid van de organisatie (governance), wat kan resulteren in datalekken en mogelijk ook dataverlies. Daarom is het van groot belang om ervoor te zorgen dat we aan alle randvoorwaarden voldoen voordat we de bestaande lokale omgeving verbinden of migreren met de Cloud.

Tijdens de consolidatie stap helpen we de blokkerende punten op te lossen om aan de randvoorwaarden te voldoen. Door de kennis van de beheer afdeling van de organisatie te combineren met de uitgevoerde checks, minimaliseren we de impact van wijzigingen op de organisatie. We voeren het consolideren uit voor ieder component (Active Directory, Exchange, Data, enz.) dat onderdeel uitmaakt van de transitie. 

Deliverables: 

  1. Analyse van de impact op de randvoorwaarden 
  2. Stappenplan voor het doorvoeren van de randvoorwaarden 
  3. Scripts voor het uitvoeren van verbeteringen 
  4. Technische ondersteuning tijdens het doorvoeren van de randvoorwaarden 

Neem contact met ons op

Vragen, samenwerken of suggesties? Vul het contactformulier in of mail ons naar info@weknowtice.com