Business & IT-alignment, de business en IT op één lijn brengen.

De gezondheidsorganisatie stond voor een uitdaging: het bieden van een veilige en kwalitatieve werkomgeving die voor iedereen toegankelijk is. Om deze doelen te bereiken, besloten ze samen te werken met hun IT-partner om Microsoft Cloud-services te implementeren, waardoor de levering van zorg eenvoudiger en veiliger wordt. Er was echter een probleem: de bestaande diensten waren niet afgestemd op de nieuw geïmplementeerde Cloud-services, waardoor de IT-organisatie niet goed voorbereid was. De IT-organisatie realiseerde zich dat ze zich moesten aanpassen aan de nieuwe manier van werken om de doelen van de organisatie te realiseren.

Uitdaging

Zorgorganisatie worstelt met overstap naar Microsoft Cloud, IT-afdeling zoekt controle.

Terwijl de gezondheidsorganisatie stap voor stap overstapte naar Microsoft Cloud, was de IT-afdeling niet op de hoogte van wat er precies zou veranderen. Er ontstond twijfel over hun taken en ze hadden moeite om zich aan te passen aan de nieuwe technologieën die door Cloud computing werden geïntroduceerd. Hierdoor werden er uitdagingen in de dagelijkse operatie ervaren en ontstond er rumoer op de werkvloer.

Oplossing

  • Beheer adoptie

Onze Beheeradoptie dienst bood workshops en leerprogramma’s aan waarmee technici konden profiteren van geavanceerde kennis over cloud-omgevingen. De educatieve tutorials van Beheeradoptie behandelden onderwerpen zoals cloud architectuur, Microsoft 365 en Azure, waardoor beheerders efficiënter konden werken bij het beheren van Cloud Services. Door deze programma’s konden technici hun kennis verbeteren en waren ze beter voorbereid op de uitdagingen van werken in de cloud.​

  • Optimalisatie van Service management met ITIL4

Het toepassen van ITIL4 bij Service Management heeft geleid tot het optimaliseren van de service managementprocessen binnen de organisatie. Hierdoor is er een efficiëntere en effectievere aanpak ontstaan voor incidentenmanagement, verandermanagement en capaciteitsmanagement, met als doel de klanttevredenheid te verhogen.​

  • Dienstverlening en proces

Onze Serviceverlening en Procesoptimalisatie dienst heeft bijgedragen aan het verhelpen van de uitdagingen door het helpen van organisaties bij het optimaliseren van hun dienstverlening en processen. Door het creëren van een gedegen serviceportfolio dat aansluit op de behoeften van de organisatie, inclusief beschikbaarheid, kosten, service niveaus en risico’s, heeft de organisatie nu een duidelijk beeld van de diensten die zij aanbiedt. Hierdoor kan de organisatie deze diensten verbeteren en optimaliseren, waardoor zij beter kan voldoen aan de behoeften van haar klanten. 

  • People Empowerment

Onze People Empowerment dienst heeft bijgedragen aan het verhogen van het kennisniveau van IT-beheerders en het efficiënter en effectiever laten werken met de Microsoft Cloud diensten, waardoor de IT-dienstverlening kon worden verbeterd.

  • Way of working

Onze Way of working dienst heeft bijgedragen aan het klaarstomen van de organisatie op de nieuwe manier van werken in de Cloud door het doen van onderzoek naar de huidige werkwijze en samen te werken met zowel de organisatie als IT.

Resultaat

Het resultaat van onze diensten heeft ervoor gezorgd dat de organisatie beter in staat is om de nieuwe Microsoft Cloud diensten te beheren en te gebruiken, en dat de service managementprocessen efficiënter en effectiever zijn geworden. Dit heeft geleid tot een hogere klanttevredenheid en een verbetering van de IT-dienstverlening. Ook is de organisatie beter in staat om snel en efficiënt om te gaan met incidenten, om de impact van veranderingen te beheersen en om de capaciteit van haar medewerkers en IT-systemen te prioriteren en te bewaken. Door het optimaliseren van de service managementprocessen en het verhogen van het kennisniveau van IT-beheerders werkt de organisatie op de nieuwe manier van Agile Based werken in de Cloud en is zij in staat om de continue veranderingen en ontwikkelingen van de Cloud bij te houden.

Neem contact met ons op

Vragen, samenwerken of suggesties? Vul het contactformulier in of mail ons naar info@weknowtice.com